Batoane proteice QNT 01/01/0001 00:00


Batoane proteice QNT

Cu toții am fost adesea tentați să înlocuim o masă cu un baton proteic. Sau în alte situații, să ne îndulcim cu un baton proteic... Este această situație ideală?

După cum bine știm, corpul are nevoie de carbohidrați, proteine și lipide pentru a funcționa cum trebuie. La acestea, se adaugă morfologia specifică a persoanei, geneticul, dar și obiectivele specifice. Ceea ce înseamnă, practic, că fiecare persoană va avea nevoie de o cantitate diferită de carbohidrați, proteine și lipide. Bineînțeles, o persoană sedentară care lucrează la birou, care practică o activitate sportivă după ziua de muncă, nu are aceleași nevoi ca un zidar, spre exemplu. În acest context, se poate spune că anumite persoane vor putea să consume batoanele proteice ca pe gustări, dar alte persoane vor trebui să fie atente la diferitele ingrediente din compoziția acestora și la momentul zilei când trebuie să le consume.

Haideți să analizăm câteva dintre diferitele batoane propuse de QNT:

  • Batoanele „So Good” sunt foarte gustoase. Pentru 268 kcal, oferă 18 grame de proteine, ceea ce nu este deloc rău, dar și 24 de grame de carbohidrați, inclusiv 21 de grame de zaharuri și 11 grame de lipide, dintre care 5 grame de grăsimi saturate. În concluzie, dacă vrei o gustare, batonul So Good este mult mai bun decât un Mars sau un Snickers, dar nu îl consuma dacă ești la o dietă de slăbire. Pe de altă parte, dacă nu vrei neapărat ca mușchii abdominali să fie vizibili, după o sesiune de antrenament, batoanele So Good îți vor oferi proteine și zaharuri. Dacă ai nevoie de o cantitate ridicată de calorii, atunci acest baton îți permite să obții câteva calorii într-un mod foarte plăcut.

     
  • Batoanele „Protein Burst” sunt, de asemenea, calorice, cu 263 kcal, o cantitate puțin mai mică de proteine decât batonul „So Good”, cu 21 de grame, având și o cantitate mai scăzută de carbohidrați (21 de grame) și de zaharuri (17 grame). Cât despre lipide, batoanele „Protein Burst” conțin 8 grame de lipide, dintre care 6g saturate. Au o consistență mai aerată și mai puțin crocantă, dar, pur și simplu, se topesc în gură. Încearcă-l după antrenament sau dacă ai nevoie de calorii.
  • Batoanele „50% Full Protein” sunt mai puțin calorice: 176 kcal, dar cu 25 de grame de proteine și 13 grame de carbohidrați și cu doar 3 grame de zaharuri. În plus, conțin doar 3 grame de lipide, dintre care 3 grame saturate. Prin urmare, este un baton care va fi mai potrivit dacă ai nevoie de o mică gustare proteică și nu foarte multe calorii. Cantitatea lor scăzută de zaharuri și grăsimi saturate îți va permite să nu încetinești progresul din zona abdominală.
  • Napolitanele proteice „Protein Wafer” au exact aceeași consistență și același aspect ca și napolitanele din copilărie. Gustul este, de asemenea, foarte apropiat de napolitanele pe care le știm. Au doar 181 kcal la 11 grame de proteine, 13 grame de carbohidrați (dintre care 8 grame sunt zaharuri) și 9 grame de lipide, dintre care 5 grame sunt saturate. Un baton care, în ciuda consistenței sale crocante, tot îți va oferi calorii, proteine și lipide.

  • Batoanele „3H Energizer” se diferențiază prin conținutul de ovăz și fructe adevărate, care oferă un boost de energie care durează cel puțin 3 ore. Având în vedere scopul pentru care este destinat, batonul 3H Energizer are un conținut caloric destul de ridicat de 316 kcal, 4,2 grame de proteine, 40,8 grame de carbohidrați  și 14,1 grame de lipide.